اگر بخواهیم به تاریخ بشریت نگاهی دقیق بیاندازیم، متوجه می شویم که چند عامل اساسی دنیای امروز را ساخته است. اختراع خط، رنسانس و بسیاری دیگر از این دست اتفاقات پایه گذار دنیای نوین امروز بوده است. اما یک عامل وجود دارد که نه تنها جهت پیشرفت بشریت را عوض کرده است و به آن سرعتی چند صد برابر داده است، بلکه اگر امروز این عامل را حذف کنیم، عملا همه دنیا از حرکت خواهد ایستاد و خبری از پیشرفت نخواهد بود. به سادگی می دانیم که این عامل در اصطلاح عامه، برق نامیده می شود. نیرویی که با هوشمند سازی وسایل و لوازم مختلف بیش از هر زمان دیگری به آن وابسته شده ایم. اما نکته جالب اینجاست که پیشرفت بشریت و ساخت وسایل مختلف با تکنولوژی های عجیب غریب، باعث شده است که مصرف برق به دسته بندی های مختلف تقسیم شود. دسته برق های فشار متوسط می تواند بیشتر برای کارخانه ها و یا سازمان هایی باشد که میزان انشعاب بالایی دارد و دوست دارد همواره سرورها و یا سایر دستگاه های خود را به خوبی تامین کند. از این رو به نظر می آید بهتر است کمی با تابلو برق های فشار متوسط کمپکت بیشتر آشنا شویم. مسلما این آشنایی فارغ از مسئله اطلاعات عمومی، می تواند دوستان متخصص یا حتی غیر متخصص را در انتخاب و خرید تابلو برق های فشار متوسط یا سایر انواع تابلو ها راهنمایی کند.
آشنایی با تابلو برق های فشار متوسط
اصلی ترین ویژگی که می توان برای این تابلو برق های فشار متوسط کمپکت نام برد این است که از ویژگی AIS بهره می برد. این ویژگی به این معنی است که کلید زن ها و اتصالات مختلف به واسطه محفظه های خلا عایق بندی شده اند. این اتفاق مسلما از نظر کم شدن هزینه های استهلاکی بسیار می تواند مورد توجه قرار بگیرد. زیرا به هر ترتیب استفاده از هر نوع عایقی در طول زمان دچار استهلاک و خوردگی می شود، اما خلا و هوا به هیچ عنوان درگیر این مسئله نمی شود. البته باید دقت داشت که محفظه خلا دچار اشکال نشود و که این اتفاق معمولا رخ نمی دهد. البته باید دقت داشت که خلا تا حد مشخصی می تواند به شکل عایق عمل کند و در صورتی که فاصله نزدیک باشد و یا ولتاژ بیش از اندازه بالا برود احتمال شکست خلا وجود خواهد داشت.
بجز این مورد می توان نوع ساخت تابلو برق های فشار متوسط کمپکت را عالی دانست و استفاده از طرح کشویی باعث شده است که یونیت ها موقع لازم قابل تعویض و بازرسی باشند. به طور کلی انواع تابلو برق های فشار متوسط کمپکت می توانند ولتاژی بین 12 تا 36 کیلو ولت را با فرکانس حدود 50 تا 60 هرتز را هدایت کنند. میزان تحمل حداکثر ولتاژ این تابلو ها بسته به نوع آن ما بین 75 تا 170 کیلو ولت می باشد که این میزان ولتاژ می تواند جریانی حدود 40 تا 65 کیلو آمپر را با خود داشته باشد. همچنین تابلو برق های فشار متوسط کمپکت از سیستم حفاظتی IP با درجه 2X و 3X استفاده می کنند.